Origin

In de regenwouden Zuid-Amerika vindt de Begonia zijn oorsprong. Vooral in de tropische gebieden waar veel licht is en waar veel vocht is. Er zijn ongeveer 1000 verschillende soorten van deze familie.
Tegenwoordig is de Begonia uitgegroeid tot een bekende kamerplant. De naam Begonia is te danken aan Michel Bégon, hij is echter niet degene die de plant ook deze naam heeft gegeven. In 1690 noemde Charles Plumier, een Franse botanicus en monnik, de Begonia naar zijn beschermheer Michel Bégon. Hij was intendant van San Domingo, later gouverneur van Canada en tevens beschermer van de botanische wetenschap.

Galapagos

Galapagos is een Spaans woord en betekent Reuzeschilpad. De mooiste eilanden van Equador, bijzonder door zijn unieke flora en fauna.

Usuhaia

Meest zuidelijk gelegen stad ter wereld, vertrekplaats voor reizigers naar Antartica. Leuk feitje: alles, maar dan ook echt alles eindigt hier op del fin del mundo (van het einde van de wereld). Vrijwel alle souvenirs hebben deze tekst erop staan. Men gebruikt het zelfs in Hotmail e-mailadressen!

Titica

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en het Hoogste bevaarbare meer ter wereld op de grens van Bolivia en Peru.

Lima

Hoofdstad van Peru. Ook wel de stad van de koningen genoemd. Sinds 1988 staat het historisch cantrum van Lima op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Cuzco

Hoofdstad van het Inca imperium van Peru. Cuzco is de langstbewoonde stad van het Westelijk halfrond. Cuzco heeft als bijnaam de keizerlijke stad.

Valparaiso

In Chili de plaats voor dromers en geliefden.

Santos

Grootste havenstad van Zuid-Amerika, veel koffie en suiker wordt hier geëxporteerd.

Cartagena

Mooiste stad van Colombia, tevens één van de belangrijkste havens van Colombia.

Chimborazo

De Chimborazo is een dode vulkaan in de Andes. Door zijn locatie op de aardbol is de vulkaan de hoogste berg gemeten vanuit de kern van de Aarde (6384 kilometer).

Quito

Quito is de hoofdstad van Equador. In 1978 werd het centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Santaigo

Is de hoofdstad van Chilli. Santiago is gesticht door Pedro de Valdivia in 1541.